Зокрема звернення до уряду, яке має мінімізувати негативні наслідки при проходженні опалювального сезону. На позачерговій сесії депутати розглянули питання бронювання військовозобов’язаних, адже потрібно зберегти підприємства, щоб отримувати податки та допомагати армії.

Через звільнення Сергія Борзова з посади начальника Вінницької ОВА, «його» крісло під час сесій залишилось порожнім. Не були присутніми також і нардепи. Під час сесії у приміщенні перебувала Ірина Борзова, але у сесійну залу вона зайшла лише для спільного фото по завершенню засідання.

Стосовно звернення до Кабміну, після сесії голова облради Вячеслав Соколовий зауважив, що воно містить «низку конкретних пропозицій, в також прохання розробити певні механізми та заходи на державному рівні». Мова про пільгові кредити за держпрограмами, податкові пільги для підприємств тепло- та водопостачання, економічні стимули для впровадження інновацій. Тобто кроки, які дозволять завчасно підготуватись і мінімізувати «зимові виклики».

Окреме рішення позачергової сесії стосується бронювання. Депутати хочуть прозорого, чесного та справедливого процесу, а не «ручного режиму». На думку переважної більшості обранців, вкрай важливим є бронювання фахівців, які забезпечують життєдіяльність громад, працюють на об’єктах критичної інфраструктури, закладах освіти та охорони здоров’я.