Фронтмен гурту Our Atlantic Віктор Байда заявив, що проходив разом із 39-річним ведучим Володимиром Остапчуком військово-лікарську комісію (ВЛК), проте на навчання телезірку так і не відправили. Як пояснив артист, його знайомий отримав відстрочку після телефонного дзвінка другу в Верховній Раді.

Також Віктор Байда обурився, що Остапчука в лікарні супроводжувала поліція, а сам він не соромився вихвалятися цим. Відповідний допис зʼявився на сторінці співака в Instagram.

“19-го червня я зустрів Володимира Остапчука на Щербакова в поліклінці. Ми разом проходили ВЛК. Я запитав його: “Тебе теж запакував патруль поліції?” Він сказав: “Ні, я сам прийшов”. Він єдиний, хто проходив ВЛК з супроводом поліції та хвалився мені, що проходить все без черг, хоча насправді це має бути доступним для всіх”, – розповів лідер Our Atlantic.

Після цього групу з 7 чоловік відвезли в територіальний центр комплектування. Серед них був і Остапчук, однак разом на навчання вони не поїхали.

“Приїхавши в ТЦК, нам сказали чекати і що додому ми вже не повернемось. У всіх почалась паніка, адже інформації нам майже не надали. Згуртувавшись, ми обговорювали можливі варіанти подій. Остапчук сказав, що у нас немає вибору і ми всі повинні служити. Вже будучи в казармі, я дізнався від хлопця, який був у нашій групі мобілізованих, що перед від’їздом на ДВРЗ він зателефонував другу в Верховну Раду, і йому дали відстрочку на місяць”, – заявив музикант.

Про це неназваний мобілізований начебто сам почув від ведучого, коли той спілкувався з працівниками поліції та ТЦК.
Віктор Байда додав, що таке “беззаконня та кумівство” розколює українське суспільство, а Володимир Остапчук, на його думку, не повинен отримувати особливих привілеїв у питанні мобілізації. Як доказ, що автор поста дійсно зустрівся з телеведучим у лікарні, він показав два фото з ним.