Це обурило громаду

Ці фото стали шоком вже не лише для Шаргорода.  Скандал набирає обертів: хто побачив фото наруги над Ісусом – шокований

Шаргородський релігійний скандал вражає цинізмом. Обурив він і Громаду. Світлини дівчат, зроблені зі статуєю Ісуса Хреста, яка встановлена на місцевій святині – Санктуарію Страстей Господніх. Учасниці фотосесії сиділи на колінах у статуї та одягали на голову терновий вінок, що був елементом біблійної композиції.

На інцидент вже відреагувала місцева влада та поліція.

“На жаль, в нашому мальовничому, духовному краї має місце прикрий випадок неприпустимої поведінки підлітків на Хресній Дорозі міста Шаргород. Звичайно, як людина, засуджувати не маю права, і не буду цього робити. Але й не можу стояти осторонь. Вважаю дії дітей необдуманими з їхнього боку! Переконаний, що діти шкодують про свій вчинок. Кожен з них, думаю, уже відчув на собі наслідки необачних дій. Усі ми помиляємось на якомусь етапі життя, просто не всі про це говорять. Сьогодні висновки маємо зробити, насамперед, ми – дорослі. Зміцнюймо наш зв’язок з дітьми, будьмо їхньою опорою і порадником, підтримаймо у важкий час. Будьмо поряд, бо діти – це наше продовження”, – написав міський голова міста Володимир Барецький.

Як повідомили редакції, у поліції Вінниччини, з неповнолітніми дівчатами провели профілактичну бесіду. На батьків склали адміністративні протоколи за неналежне виконання обов’язків. На місці події жодних пошкоджень не виявили.

Як відомо,  Хресну дорогу споруджували у Шаргороді з 2008 року. Вона відображає шлях Ісуса Хреста на Голгофу. У вересні 2023 року релігійна пам’ятка отримала статус Всеукраїнської Кальварії, а 26 червня її урочисто освятил, як Санктуарію Страстей Господніх.

Віряни з всієї України та світу приїздять сюди, щоб відчути цю дорогу мук Христа за людей.

На жаль, цим дітям видно явно не донесли батьки яка тут глибина і пожертва.