1 липня російські пабліки повідомили про удар по українському аеродрому Миргород в Полтавської області, заявивши про знищення та пошкодження кількох літаків Су-27. Цю атаку прокоментував колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Хоча офіційної інформації командування наразі немає.

“Усі так радіють новинам, коли українські Сили оборони вражають на аеродромах окупанта рашистські літаки! “Мінус один, два, три, а то і більше бортів окупанта більше ніколи не будуть бомбити українські міста…” УРА!! А от коли ворог завдає удару, та що там казати, щоденно лупить по наших аеродромах, намагаючись знищити українську авіацію, та інколи досягає своєї цілі… ми готові розтерзати у соцмережах усіх і все, я маю на увазі своїх командирів, що “не змогли, не догледіли” і т.д.!!!” – написав Ігнат на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що аеродроми “щодня під обстрілами, щодня під балістикою, очима ворожих дронів та постійних атак. На місцях люди намагаються вберегти те, що є і завдати удару у відповідь”.

“І я не буду деталізувати якими неймовірними зусиллями це робиться. Це війна, і на жаль не без втрат техніки. Це я стосовно ворожого удару по аеродрому Миргород. За порєбріком шалено тішаться, приписують у свої здобутки купу бортів Су-27. Нехай! Так завжди. Не все так страшно, як ви, українці, пишете на емоціях. Удар був. Є певні втрати, але зовсім не такі, як приписує собі ворог, зрештою вони завжди так роблять з початку вторгнення”, – додав колишній речник ПС ЗСУ.

Він зауважив, що Повітряні сили роблять усе, щоб протидіяти ворогу, ввести його в оману, в тому числі за допомогою макетів та інших засобів.