Сім’я проживала у Львові. Галина Олексів, мама Романа, була музиканткою.

Роман, якому на той момент було 8 років, був разом із мамою у медичному центрі біля Будинку офіцерів, по якому влучила ворожа ракета. Хлопчик отримав важкі опіки.

Батько хлопчика Ярослав розповів, що відвів сина на місце, де російська ракета забрала життя його матері. Роман сам дуже хотів побувати там, адже це місце, де він востаннє був разом із мамою. Чекав на цей візит 2 роки.

Мама Романа викладала у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка. Сім’я проживала у Львові, а на Вінниччину жінка приїжджала в гості до батьків.

– Сьогодні для нас був дуже особливий і одночасно непростий емоційно день, якого Роман чекав два роки і до якого ми поступово готувалися і йшли. Ми приїхали в нашу рідну Вінницю і це перший приїзд Романа після тих страшних подій 14 липня 2022 року. Звичайно, Роман хотів побувати там, де він останній раз був з мамою і де це все сталося. Хоча багато всього вже змінилося, але в пам’яті Романа це місце і цей день залишився в найдрібніших деталях, – розповів чоловік.

Також батько з сином відвідали Вінницьку обласну дитячу лікарню, де Роман перебував у перші дні після обстрілу. Також він побачився з друзями-рятувальниками та з улюбленим собакою Ларсом.

Як відомо, що ракетний удар Росії по Вінниці 14 липня 2022 року забрав життя 27 людей, з них 3 дітей. Ще 8 вважаються зниклими безвісти.