30 червня у Вінниці відбувся легкоатлетичний забіг RUN 4 VICTORY. Цей захід організувала компанія МХП, Благодійний фонд «МХП-Громаді» та спортивна спільнота «Характер» за підтримки партнерів: Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Також захід підтримали Вінницька ОВА та Вінницька міська рада.

RUN 4 VICTORY об’єд­нав сотні учасників, які вибрали різні дистанції, щоб підтримати наших військових. Найпопулярнішою була дистанція 5 км, яку подолали майже 200 бігунів. На найдовшій дистанції — 21 км — стартували понад 50 спортсменів.

Участь у забігу взяли навіть діти. Діти бігли на відстань: 200, 400 або 800 метрів. Перед стартом дорослі та маленькі учасники провели передстартову розминку.

Кожен з учасників обирав свій темп бігу. Бо, як пояснили організатори, цей спортивний захід відбудеться не задля спортивних результатів. Головна мета — зібрати кошти для військових.

У забігу взяв участь й заступник головного виконавчого директора з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський. Разом із іншими учасниками він пробіг дистанцію 21 км. Каже, спека внесла свої корективи, однак бадьорила думка, що це заради благодійності.

– Такий забіг є об’єднанням як компанії, так і громад заради допомоги ЗСУ. Це також об’єд­нання команди в середині компанії, а також це про здоровий спосіб життя та згуртованості і єдності заради України. Це доказ того, що коли ми сильні фізично, ми будемо сильні й духовно. Ми будемо мати силу волі досягати, перемагати і ворога також», — зазначив Сергій Доброгорський.

У забігу взяв участь і директор Благодійного фонду «МХП-Громаді» Олександр Пахолюк. Він фінішував на дистанції 5 км і задоволений своїм результатом.

Дехто брав участь у марафоні онлайн, задонативши на благородну справу.

Організатори підрахували, що загалом у забігу взяли участь понад 800 учасників.

Як зазначила Мар’яна Нарожна, керівниця групи со­ціального розвитку на Вінниччині у Фонді «МХП-Громаді», мети забігу було досягнуто!

– Загалом за донати купили 30 FPV дронів, які одразу передали військовим з 59-ї бригади на сцені.

Директор Вінницького Хабу МХП Володимир Прокопчук повідомив, що попереду ще два забіги в рамках цього проєкту. У вересні — у Черкасах, у жовтні — в Ладижині.

Такий забіг — це ще один приклад того, що МХП та Вінницький Хаб МХП соціально  відповідальна компанія. Ми не лише турбуємось про продовольчу безпеку країни, а й дбаємо про добробут людей в громадах, де ведемо свою діяльність, піклуємось про здоровий спосіб життя, а з 24 лютого 2022 — нашим пріоритетом стала допомога захисникам та захисницям.

Організатори наголошують, що цей захід був не лише про спорт, а про підтримку та єднання заради перемоги України.

Після забігу фіналісти отримали призи, а усі охочі могли взяти участь у безпрограшні лотереї. До речі, їх було 2: серед учасників забігу та тих, хто хотів просто задонатити.

За призи варто було покрутити колесо Фортуни, адже організатори розігрували: велосипеди, рюкзаки, пледи для пікніка, термосумки та інші цінні подарунки.

Каріна МАЄВСЬКА
Фоторепортаж
Сергія ХІМІЧА з місця подій