У Вінницькій «Пироговці» втретє пересадили серце

Ось, що повідомили у міністерстві охорони здоров’я України.

«54-річна пані Оксана з Вінниччини – багатодітна мама. У жінки діагностували порушення скорочувальної функції серця (дилатаційну кардіоміопатію), вона понад рік чекала на життєво необхідну трансплантацію. І нарешті отримала довгоочікуваний дзвінок – знайшовся донор. Донором став 40-річний чоловік з Одещини, який помер внаслідок геморагічного інсульту. Його родина дала згоду на посмертний забір органів», — йдеться у повідомленні.

Реакція кураторів напрямку трансплантації у державі — Генерального директора Український центр трансплант-координації Дмитра Коваля, Василя Стрілки, Міністерства охорони здоров’я України та особисто міністра Віктора Ляшка, а також міністра МВС України Ігоря Клименка було миттєвою — ухвалено рішення виділення гелікоптера для транспортування донорського серця та порятунку життя людини.

І вже сьогодні молода жінка, багатодітна мати, продовжує жити з новим серцем.

Також в цей же день спеціалістами ВОКЛ ім. М.І.Пирогова виконані трансплантації нирок двом пацієнтам. Обоє – з Вінниччини. Пані Аллі – 36 років, 11 з них вона прожила на діалізі. Пану Василю – 42, понад рік він очікував на пересадку.

Вічна світла пам’ять донору. Безмежна шана і подяка родині донора за таке непросте, але шляхетне і правильне рішення порятунку життя.

Подяка державі за злагодженність та підтримку трансплантації в регіоні.

Андрій Власенко

На цьому гелікоптері доставляли серце для матері шістьох дітей, бо донорський орган знаходився за сотні кілометрів і доставка автомобільним транспортом була неможлива