Нагадаємо, обоє депутатів були обрані до обласної ради від політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана».

Олена Мілієнко подала перед цим заяву про складання повноважень.

Олена Мілієнко очолювала школу суддів в Україні та викладала в Донецькому університету ім. Стуса. Як відомо, вона зараз мешкає у Великобританії, там викладає у вузі. На сесії не з’являлась декілька років — лише дистанційно.

Спочатку Олена Мілієнко очолювала комісію в облраді. Потім через те, що не приходила на її засідання, голову зняли з посади. Але депутатства не позбавляли до тих пір, доки депутатка добровільно не написала заяву про складання повноважень.

Олена Мілієнко

Олена Мілієнко — донька Анатолія Бондаря. Він довгі роки очолював державне підприємство Лісового та мисливського господарства у Вінницькій області. Зараз перебуває під слідством через підозру у наданні хабаря ексголові Вінницької ОВА Сергію Борзову та передачі з порушенням норм зятеві земельної ділянки, де розміщено базу відпочинку.

Колишній керівник Він­ницького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар, якого підозрюють у підкупі та нецільовому використанні землі, вніс заставу у розмірі 2 мільйони гривень і вийшов на волю.

А ось як пояснив своє рі­шен­ня депутат вінницької обласної ради Олександр Підгорняк:

«Друзі, я прийняв непросте рішення скласти депутатський мандат. Війна майже кожного з нас змусила змінювати і особисті, і робочі плани. Моя військова служба тепер не дозволяє в повному обсязі виконувати свої депутатські повноваження. Сьогодні всі зусилля – для перемоги!»

Олександр Підгорняк

Олександр Підгорняк був обраний до Вінницької обласної ради від політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» в 2020 р. На початку повномасштабного вторгнення росіі пішов на військову службу.

Андрій Власенко