Вони нині позначають і житло за вигідною ціною, і швидкість Інтернету, і різноманітні послуги. Варто розібратися, які наслідки, окрім вигідного збуту товарів і послуг виробників, може мати така реклама?

По суті, реклама тих чи інших речей для того й створюється, аби привабити покупця і змотивувати його до витрати грошей. Найлегший спосіб привернення уваги — натиск на природні інстинкти споживача. Тут на вивісці кіосків і апетитна соковита курка гриль, тут на салонах краси блискучі доглянуті нігті, ідеальної довжини вії, гладенька шкіра. Але, вибачте мені, використовувати сексуальні потреби чоловіків, вставляючи в рекламу приємної форми жіночі груди у мереживній білизні — цілковитий абсурд. По-перше, такі речі аж ніяк не мають нічого спільного із квартирою. Навіть подумати, коли ми уявляємо в думках: «Нова квартира», – це і великі світлі кімнати, і обладнана сучасними дизайнерськими штучками кухня, і ванна з аквамариновими кахлями чи джакузі, і привітні сусіди, і вигляд на вулицю. Але яким це треба бути сексуальним збоченцем, щоб зі словосполученням «нова квартира» асоціювати жіноче тіло?

Та й є інший бік медалі. Такі оголошення щодня бачать діти, яких батьки відводять в дитсадок і до школи. Як в дитини має формуватися психіка і яке тут може бути статеве виховання, коли вона щодня бачить на вулиці «голу тьотю»? Не хочу через свій вік зараз говорити, як було добре «колись», але раніше дитину якось старались відгородити від речей, які їй бачити ще рано. Як ти її відгородиш зараз, коли цьому суспільству не важливе майбутнє покоління нації, а важливо вигідно збути товар чи показати послуги?

І головна проблема — зневага до жінок. Те, що красиво — не завжди чесно. Так, ми не живемо у мусульманській країні. Але існує і проблема сексуального насилля. Ми не навчимо своїх синів поважати жіноче «ні», якщо жінку з дитинства будуть сприймати як товар. Не зменшимо кількість сексуальних домагань в повсякденному житті для жінок, коли ні для кого не буде дивиною напівоголене тіло в центрі міста.

Діана Колесник