Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді.

19 регіональних бюро судмедекспертизи перейшли до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України. А саме: у Вінницькій, Миколаївській, Чернігівській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Сумській, Кіровоградській, Тернопільській, Чернівецькій, Рівненській, Полтавській, Закарпатській, Житомирській, Харківській та Волинській областях, також у столиці та Київській області, та нова установа, утворена на Луганщині.

Ще шість регіональних бюро судмедекспертизи в областях завершують процеси передачі майнових комплексів. Реорганізація судмедекспертизи (СМЕ) передбачає створення централізованої мережі судово-медичних установ у сфері управління Міністерства охорони здоровʼя України.

"Після того, як усі обʼєкти перейдуть зі сфери управління областей на національний рівень, запрацює єдина вертикаль експертизи. Враховуючи, що під час війни навантаження на судово-медичних експертів зростає, діючі та нові лабораторії СМЕ дооснащуються сучасним обладнанням", – зазначає заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Нове обладнання вже доставлено до регіональних бюро СМЕ в Київській, Вінницькій, Миколаївській, Полтавській, Хмельницькій, Дніпропетровській та Чернігівській областях. Це понад 100 одиниць лабораторного обладнання.  Воно призначене для аналізу фрагментів ДНК, розділення складних сумішей, аналізу вмісту токсичних речовин для визначення навіть найнижчих концентрацій у тілі людини, відбитках пальців тощо.