САП скерувала до суду справу колишнього керівника та чинного начальника відділу капітального будівництва КП «Вінницяоблводоканал».

Їх звинувачують у розтраті 10 млн грн бюджетних коштів, виділених на реконструкцію очисних споруд каналізації у Вінниці.

Досудове розслідування встановило, що впродовж листопада-грудня 2018 року товариство, яке виконувало роботи, поставило обладнання на суму майже 18 млн грн. Придбання обладнання здійснювалося через підконтрольне товариство з завищенням ціни майже в 2,6 рази.

— Вартість обладнання була прийнята замовником з порушенням Правил визначення вартості будівництва, без обґрунтування цін на відповідні ресурси. В результаті обладнання було поставлено на 10,3 млн грн дорожче від ринкових цін, — повідомляють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Частину отриманих від КП «Вінницяоблводоканал» бюджетних коштів вивели в готівку через безтоварні операції. А потім кошти передали керівництву Водоканалу як «відкат» за те, що вони отримали підряд на реконструкцію.

Дії посадовців комунального підприємства кваліфікували за частиною п’ятою статті 191 Кримінального кодексу України (Розтрата чужого майна, вчинена в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також з конфіскацією майна.