До Білорусі прибули військовослужбовці Народно-визвольної армії Китаю для участі у “спільних антитерористичних навчаннях”, які триватимуть з 8 до 19 липня. Про це повідомляє Міноборони РБ.

За даними моніторингової групи “Беларускі Гаюн”, китайський літак вперше приземлився на військовому аеродромі “Барановичі”.

Офіційною метою навчань оголошено “обмін досвідом, злагодження білоруських і китайських підрозділів, створення фундаменту для подальшого розвитку білорусько-китайських відносин у сфері спільної підготовки військ”.

Ця подія відбувається на тлі низки інших подій, що свідчать про поглиблення співпраці між Білоруссю та Китаєм. Зокрема, нещодавно Білорусь офіційно стала десятою країною-членом Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Деякі експерти вважають, що прибуття китайських військових до Білорусі може бути пов’язане з війною в Україні. Вони припускають, що Китай може використовувати Білорусь як плацдарм для підтримки Росії. Інші зазначають, що спільні навчання можуть мати й інші цілі, наприклад, стримати країни НАТО.

Цікаво звучить: “Спільно з терористами проводять антитерористичні навчання…”