Це стане можливим завдяки виходу з ремонту кількох енергоблоків, що зменшить дефіцит струму в енергосистемі, хоча повністю уникнути обмежень не вдасться. Про це повідомив член наглядової ради “Укренерго” та радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко.

За його словами, ситуація з відключеннями залишатиметься незмінною до 20 липня. Бойко не може назвати точні дати, але в 20-х числах липня планується завершення ремонту кількох генеруючих установок.

Радник глави уряду вважає, що це додасть додаткову енергетичну потужність, що суттєво пом’якшить графіки відключень. Найімовірніше, дефіцит залишиться, але буде значно меншим, ніж зараз.

Бойко також вказав на очікуване зниження температури як фактор, що вплине на покращення ситуації. Зменшення споживання енергії та поява додаткових генеруючих потужностей повинні сприяти поліпшенню ситуації в енергосистемі загалом.

Наразі високе споживання струму пов’язане зі спекотною погодою. Однак основною причиною відключень залишається руйнування української енергосистеми внаслідок ракетних атак Росії.