Про це повідомив голова обласної ради Вячеслав Соколовий

– У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні наші медики надають дітям необхідну допомогу. Вчора в Києві — одразу після ракетного удару по найбільшій дитячій лікарні країни — запропонував допомогу з евакуації дітей та медперсоналу до Вінниці. Сьогодні діти — в нас! І надалі — за першої потреби, у будь-який час вдень чи вночі, готові приймати! — сказав голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

Маленькі пацієнти були прооперовані в «Охматдиті». Одна дитина — з патологією сечовивідних шляхів — у задовільному стані. Друга — має вроджену серцеву патологію, вона зараз — в реанімації, її стан стабільний. Родини цих дітей проживають у Вінницькій області. Діти доставлені батьками самотужки.

Одразу після катастрофи голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий заявив, що Вінниччина готова прийняти дітей з «Охматдиту».

Вінницька обласна дитяча клі­нічна лікарня готова прийняти дітей, які проходили лікування в дитячій лікарні «Охматдит». Про це повідомив голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

– Сьогодні працюю в Києві — не міг не під`їхати до дитячої лікарні, в яку поцілили російські терористи. Страшна картина… Дітям ставлять крапельниці на вулиці просто неба. Такого не повинно бути в цивілізованому світі! Стріляти ракетами по дітях — це страшний злочин. І скоїли його нелюди! Негайно зв'язався з Він­ницькою обласною дитячою лікарнею — заклад готовий прийняти маленьких пацієнтів Охматдиту, — сказав Вячеслав Соколовий. — Ми переможемо цих тварюк!

8 липня країна-терорист росія випустила по Україні понад 40 ракет. Удари завдали по Києву, Дніпру, Кривому Розі, Слов’янську, Краматорську.

У дитячій лікарні «Охматдит» пошкоджено будівлі та корпуси. Є поранені та загиблі. СБУ ква­ліфікувала удар рф по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження. За попередніми даними слідчих Служби безпеки, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. На місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

За інформацією
Вінницької обласної ради