Прем’єр-міністр на засіданні уряду пояснив, що знеструмлення пов’язані як з наслідками масових обстрілів, так і через спеку – зростає споживання електроенергії.

“Завершаться ремонтні роботи на деяких об’єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі. Таким чином відключення будуть не такими тривалими”, — заявив Шмигаль. Таким чином, додав він, вже у двадцятих числах липня ситуація з електропостачанням може покращитися.

Водночас уряд впроваджує комплекс заходів для підвищення енергетичної стійкості громадян та бізнесу. Зокрема, громадяни зможуть отримати кредити під 0% на суму до 480 тис. грн терміном на 10 років для встановлення сонячних і вітрових установок, а також систем накопичення електроенергії.

Малий і середній бізнес матиме доступ до пільгових кредитів до 150 млн грн на строк до 10 років під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації. Для бізнесу на територіях, що межують із зоною бойових дій, процентна ставка знизиться до 1-5% на перші два роки, а з наступного року кредити на інвестиційні цілі можна буде взяти під 5% річних.