Ми уже інформували, що про викриття корупції на митниці повідомив Офіс Генпрокурора.

Зокрема, Генеральний прокурор України Андрій Костін 9 липня повідомив про затримання директора Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступника, а також заступника начальника Вінницької митниці Романа Лутаєва. Крім того готується повідомлення про підозру колишньому виконувачу обов’язків керівника Вінницької митниці (на теперішній час він начальник управління Вінницької митниці).

Нагадаємо, що прокурори Офісу Генерального прокурора у взаємодії зі співробітниками СБУ викрили масштабну корупційну схему на митниці, яка полягала в систематичному вимаганні неправомірної вигоди керівництвом департаменту внутрішньої безпеки Держмитслужби.

Слідство встановило, що підозрювані щомісяця збирали «данину» з регіональних митниць за не створення штучних перешкод в їхній діяльності та прикриття допущених працівниками порушень.

«Під час операції, яка тривала понад рік, задокументовано щонайменше вісім таких передач грошових коштів.

Цинізм ситуації полягає в тому, що саме на підрозділ відомчої безпеки та контролю покладено завдання боротьби з корупцією на митниці, а його керівник фактично запустив масштабний корупційний механізм», - сказав Андрій Костін.

Правоохоронці проводять обшуки та затримання, в тому числі в центральному апараті Держмитслужби, а також в обласних підрозділах відомчої безпеки та контролю Західного, Південного та Центрального регіонів. Зокрема і на Вінницькій митниці. Встановлюються інші особи, залучені до протиправних дій.

Фото Офісу Генпрокурора