11 липня керівник Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко провів брифінг для представників ЗМІ. Прокурор поінформував медійників про підсумки роботи правохоронних структур області у першому півріччі 2024 року.

Йшлося про резонансні кримінальні провадження за участі зрадників України з числа священослужителів УПЦ МП, відомих артистів, які підтримують кремлівський режим та виправдовують війну. Керівник облпрокуратури розповів також про справи стосовно агентів ФСБ, викритих на території Вінниччини.

Окремий інформаційний блок стосувався посадовців-корупціонерів, які зловживаючи своїм службовим становищем, розкрадали бюджетні кошти та майно громади. Олексій Химченко навів конкретні дані стосовно повернутих громадам та силам оборони ресурсів, які були незаконно привласнені. Зокрема, це земельні ділянки та водойми. Оціночна вартість цього майна сягає мільярдів гривень.

Прокурор області прокоментував ситуацію із затриманням працівників Вінницької митниці та спробою дачі хабара колишнім очільником лісового господарства Вінниччини ексначальнику Вінницької ОВА. Він також зупинився на питанні мобілізації засуджених та дав відповідь на інші запитання журналістів.

– Можу відзначити, що вінницькі медіа активно приділяють увагу діяльності як органів прокуратури, так і правоохоронних органів області в цілому – ставлять питання, піднімають суспільно важливі теми і доносять їх до людей. Часто саме за матеріалами журналістів відкриваються кримінальні провадження чи вживаються заходи представницького реагування. Тому ми цінуємо таку співпрацю і надалі зацікавлені у конструктивному діалозі, – підсумував керівник обласної прокуратури.

Детальніше читайте в наступному номері газети “33-й канал”