Про це повідомляють у Нацполіції України.

Організував наркобізнес 37-річний житель столиці. Він залучив ще п’ятьох місцевих мешканців. Лаборанти займалися виготовленням амфетаміну. Злочинна група діяла на території столиці, а також у Київській та Вінницькій області.

Нарколабораторію облаштували у приватному будинку на Вінниччині. Щомісяця виготовляли понад 10 кг амфетаміну, а «бізнес» приносив їм понад мільйон гривень доходу на місяць.

“Правоохоронці провели 13 одночасних обшуків та ліквідували діяльність нарколабораторії. Під час слідчих дій вилучено амфетамін, канабіс, прекурсори, лабораторне обладнання, автівки, гроші, зброю та сотню набоїв. Вартість вилучених наркотичних речовин та їхніх компонентів за цінами «чорного» ринку становить понад мільйон гривень. Все вилучене направлено на експертизу”, – йдеться у повідомленні.

Шістьох учасників  затримали. Їм повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

За вчинене їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.