Після цього з Пасхою привітав митрополита Вінницького і Барського Симеона від імені міського духовенства благочинний протоієрей Богдан Маліновський.

До привітань парафіянам і священослужителям приєдналися представники влади області, міста, Вінницького району та силових структур, начальник управління у справах національностей та релігій Ігор Салецький та громадські діячі. Голова ОДА Валерій Коровій передав владиці сертифікат для громади собору на безкоштовну паломницьку поїздку.

А потім, за традицією, вітали парафіян та духовенство наймолодші прихожани Спасо-Преображенського собору – вихованці дитячої недільної школи та учасники дитячо-молодіжного хору. Маленькі дітки символізували курчаток: на дівчатках були жовті великі банти, а на хлопчиках – такі ж “бабочки” під шиями. Старші діти тримали у руках намальовані великі писанки та афішу з написом: “Христос Воскрес, дорогий Владико” та піднесли архіпастирю велику паску.

Потім по черзі кожна дитина підходила до митрополита Симеона, який сидів на стільчику, розповідала віршика або співала пісню про Воскреслого Спасителя чи Великдень і дарувала владиці пасхальну крашанку. Взамін отримувала шоколадку та писанку.

– Були віршики довгі, були коротенькі, а були зовсім незрозумілими словами,-радісно каже архіпастир.- Але найголовніше, що кожна дитина славила Світле Христове Воскресіння, як найбільше свято земної кулі.

На згадку про Великдень 2018 року дітки сфотографувалися з митрополитом у соборі.