Поки влада РФ всіляко заперечує удар по лікарні «Охматдит», пропагандисти вже перейшли на стадію прийняття і закликають «взагалі не виправдовуватися». Слідом за «воєнкором» Коцем це зробив Андрій Перла (у 2016-2017 роках керував так званим департаментом громадських зв’язків «уряду Севастополя»). На каналі «Царьград» (який позиціонує себе як «православний») Перла заявив: «Не треба боятися вбивати українців. Бо вони не люди!».

це, власне, все що треба знати про трактування заповіді «не вбий» від російського «православ’я». На кровожерливий перл Перли відреагувала навіть Z-ниця Долгарьова: «Розумний єврей при губернаторі з інтелігентної м’якої людини, яку я знала і з якою працювала, перетворився на чудовисько».

В російській «патріотичній» спільноті, до речі, вже досить давно спостерігається «розкол» щодо риторики окремих її представників. Нещодавно на члена «команди Путіна» Артамонова, який назвав українців «людьми другого сорту», накинулись «воєнкор» Подоляка, «політолог» Марков та інші. Але справа «артамонових» триватиме в Росії і далі. І насамперед через державне замовлення на подібну відверто геноцидну риторику і, відповідно, безкарність за її вживання.

Лауреат Нобелівської премії миру Дмитро Муратов заявив з приводу Перли: «Думаю, такий текст уперше написано з використанням російської мови. Напевно, навіть філософ Ільїн гидливо відкинув би цей фашистський стиль. Але це написано і це опубліковано зареєстрованим у Мін’юсті каналом «Царьград». За цим не почалися арешти, блокування, попередження. Цей текст – безсумнівний символ ідеології, яку зараз впроваджують у Росії».

«Я знав, що одного разу вони перестануть соромитися, нести маячню про «братній народ», у яку самі не вірять. І почнуть відкрито закликати до геноциду. Як у Третьому Рейху відкрито закликали до геноциду євреїв. Тому що Росія – справжня нацистська держава. І це не фігурально. Такі публікації – наочний цьому доказ», – пише політичний оглядач Денис Казанський.