На розгляд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду надійшла скарга щодо заочного арешту Костянтина Жеваго у справі про надання неправомірної вигоди колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву, повідомляється на порталі “Судова влада”.

Раніше рішенням антикорупційного суду до Жеваго було застосовано міру запобіжного заходу у вигляді заочного арешту. Засідання суду з розгляду апеляційної скарги захисту Жеваго щодо арешту заплановане на 17 липня поточного року.

Нагадаємо, САП повідомила Жеваго про підозру у так званій “справі Князєва” щодо отримання суддею нібито неправомірної вигоди за рішення на користь бізнесмена стосовно купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. ВАКС уже розпочав слухання “справи Князєва” по суті.

Жеваго, за даними слідства, перебває за межами України. Як відомо, 27 грудня 2022 року українського бізнесмена було затримано на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах. Згодом, суд у Франції остаточно відмовив в екстрадиції Жеваго в Україну.