За процесуального керівництва Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області повідомлено про підозру чоловіку у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, наданні транспортних засобів, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, протягом липня цього року 4-ро військовозобов’язаних через месенджер «Telegram» отримали від невстановлених осіб попередній інструктаж щодо порядку незаконного виїзду з України. Пізніше вони зустрілися з «перевізником» – 38-річним жителем Одеси, громадянином іноземної держави, який зобов’язався сприяти їх незаконному переправленню через державний кордон поза пунктами пропуску на територію Республіки Молдова з врахуванням об’їзду встановлених по напрямку руху блок-постів. Вартість послуги становила 100 доларів США з кожної особи.

Під час руху до державного кордону зловмисника було затримано в порядку, передбаченому ст. 208 КПК України.

Наразі до підозрюваного судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у сумі 181 тис. грн.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділенням відділення поліції № 1 Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід здійснювали прикордонники 24-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Примітка: нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури