Колишній військовополонений та учасник авіапрориву до Маріуполя Віктор “Лелека” Лахно заявив, що 17 липня обміняли військового, який нібито співпрацював з росіянами у полоні. У 35 ОБрМП, в ГУР та в Координаційному штабі повідомили, що інформацію перевіряють.

Лахно в Instagram повідомив, що звільнений 17 липня Максим Бобилев начебто брав участь у побитті військових бригади “Азов” та співпрацював з адміністрацією колонії, де утримували полонених.

За даними військового, Бобилев – родом із Херсонщини. Під час полону він начебто товаришував із працівником дисциплінарного ізолятора Оленівки на прізвисько “Кортік”, якого Лахно назвав “катом, що закатував дуже багато наших хлопців”. Лахно також показав в Instagram переписки з іншими людьми, що начебто підтверджують співпрацю Бобилева з росіянами.

У 35 окремій бригаді морської піхоти заявили, що інформація про військового ретельно перевіряється.

35 ОБрМП: "У засобах масової інформації шириться новина про співпрацю з російськими загарбниками під час перебування у полоні одного із звільнених сьогодні наших військовослужбовців.

Офіційно повідомляємо, що інформація про цей факт зараз ретельно перевіряється. У разі підтвердження викладених у медіа фактів, будуть прийняті відповідні рішення у межах чинного законодавства.

У Координаційному штабі повідомили, що  обставини зʼясовують правоохоронці: "Повернули захоплених у ворожий полон військовослужбовців, громадян України, які хотіли повернутись на Батьківщину. Зараз звільнені захисники проходять реабілітацію, також здійснюються постізоляційні заходи – працюють правоохоронці щодо з'ясування усіх важливих, з точки зору дотримання законності, питань".

Також представник ГУР Юсов зазначив, що за цією історією слідкують.