Наразі Збройні сили України продовжують тримати оборону в районі населеного пункту Кринки на лівому березі Дніпра, а ситуація на даному напрямку є «не такою критичною», як пишуть деякі медіа.

Про це 18 липня заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону. «Ситуація трохи не така критична як її інтерпретують деякі медіа і блогери. З цього приводу маю сказати, що ключовий наш меседж такий: Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра. Зокрема і в районі населеного пункту Кринки», – сказав він.

Лиховій підтвердив, що більшість основних позицій українських військ в цьому селі «внаслідок інтенсивного комбінованого і тривалого вогневого впливу противника зруйновані вщент». За словами речника ОСУВ «Таврія», село Кринки перетворилося на груду каміння і стали місцем в якому «фактично неможливо тримати оборону».

Лиховій не коментував втрати ЗСУ на цьому напрямку, але зазначив, що втрати Росян є більшими в 4-5 разів.

Як відомо, напередодні видання «Слідство.інфо» повідомило, посилаючись на дані поліції, що 788 чоловіків розшукують як офіційно зниклих безвісти у Кринках у період з жовтня 2023 року до кінця червня 2024 року. За даними журналістів, кількість загиблих, яких вдалось звідти вивезти і врешті поховати – це 262 військових за цей період.

Раніше медіа повідомили, що Українські військові відійшли з Кринок на Херсонщині. За даними джерела Суспільного, це відбулось ще кілька тижнів тому. Генеральний штаб офіційно це не підтверджував. 18 липня Генштаб повідомляв, що на Придніпровському напрямку війська РФ і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на лівому березі Дніпра, а п’ять атак успіху не мали.