У всеукраїнському виданні “Економічна правда” 18 липня вийшов матеріал під заголовком: “У Житомирі та Вінниці менше вимкнень світла ніж у решти міст. Як їм це вдалося?”. У статті заступник міського голови Андрій Очертний вказує, що у Вінниці вимкнення електроенергії здійснюють на дві-три години протягом доби. Слова здійняли обурення в Мережі. У обленерго відреагували.

“У Вінниці вимикають світло по дві-три години на добу, тоді як у Києві – понад 12 годин. Стабільнішій подачі електрики сприяють децентралізовані елементи генерації”, – сказав журналістам заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

Посадовець зазначив, що у місті проводять системну роботу з впровадження альтернативних видів генерації, зокрема, встановлення сонячних електростанцій на підприємствах та видання кредитів під “зелені” ініціативи.

Слова заступника викликали критику вінничан у соцмережах. Люди обурися, тому що відключення світла у місті відбувають значно частіше. На ситуацію відреагував й гендиректор “Вінницяобленерго” Юрій Касіч. “Стосовно генерації – це Правда. Стосовно відсутності відключень в Вінниці – це неправда! Вінничан відключають так само як і інші міста і регіони”, – написав головний енергетик області у Facebook.

У коментарях до допису користувачі зауважили, що можливо саме в заступника міського голови світла немає 2-3 на добу. На що Касіч також відповів запереченням:

"У Вінниці немає поділу відключень за посадою! Відключають, як і всіх, і генерального директора обленерго, так і губернатора! Можете приїхати і перевірити особисто..." - емоційно відреагував очільник обленерго.

Андрій Очеретний в свою чергу повідомив, що енергетичне непорозуміння виникло тому, що запис інтерв'ю відбувся два місці тому, коли вимкнення електрики справді здійснювали рідше. Про те, що у місті сьогодні знеструмлення можуть досягати понад 12 годин на добу, знає, тому що й сам потерпає від них. Чоловік також зауважив, основною темою розмови з журналістами було впровадження альтернативних видів генерації та досвід подібних ініціатив у Вінниці.