Збирали цей пасхальний вантаж практично усі підприємства Хмільника, зокрема підприємець Сергій П’ятківський, а також сільські ради Лознів, Лозової, Сьомаків, Голодьків та школи і дитсадки Хмільницького району. Як і годиться, по-домашньому до Великодніх свят напекли для воїнів пасок, ковбас, нафарбували крашанок, насмажили риби, наварили холодцю, запекли свиню, яку надали підприємці Літинського району.

І вже у суботу, 7 квітня, волонтери Станіслав Найчук, Микола Михальнюк і Сергій Єрьоменко передали з рук у руки гостинці з дому воїнам-землякам у зоні АТО на Сході України, зокрема у її найгарячіших точках — Верхньому Торецькому й Авдіївці, Попасній, Слав’янську. Відвідали 95-ту бригаду, де служить більше 20 хмільничан, батальйон Кульчицького та підрозділи «Ягуара».

Окрім святкових страв, були предмети першої необхідності. Про них подбали працівники Хмільницької РДА та райради, їхні структурні підрозділи, відділи та управління, депутати райради, зібравши кошти, на які закупили предмети гігієни, 374 пар шкарпеток, бритви та інше.

– Ми постійно збираємо для своїх бійців, які служать на Сході України, гуманітарні вантажі, які відвозять наші волонтери, — розповідає голова РДА Зоя Бонсевич. — Так підтримуємо пряме спілкування з бійцями, стараємося виконувати їхні замовлення. Дуже приємно, що наша громада відгукується на такі прохання. Коли збирали вантаж до Пасхи, то багато хто з підприємців пропонував свою допомогу. І в кожній такій передачі обов’язково дитячі малюнки, які готують дітки шкіл та дитсадків, бо багато татусів малечі нині захищають кордон України.

Зі слів волонтерів, пасхальні гостинці дуже зворушили воїнів, і вони щиро дякували за турботу рідним та землякам й вітали усіх з Великодніми святами.