Раніше була інформація, що впала дівчина. Але виявилося, що то хлопець з Вінниці, який приїхав на відпочинок у Київ.

«Сьогодні близько 13:35, на атракціоні-спуску через річку Дніпро між пішо­хідним мостом та островом Труханів обір­вався один із 3-х тросів канатного спуску, внаслідок чого чоловік, який здійснював спуск, впав у воду. На даний час встановлено, що обрив троса відбувся приблизно за 50 метрів від Набережного шосе», — джерела в правоохоронних органах.

Олег Симороз: – Вже дістали тіло хлопця, який зірвався на атракціоні через Дніпро.

Устаткування, яке на ньому було, досить важке. Воно й потягло на дно.

Небайдужі чоловіки, які були поряд, намагались витягти хлопця з річки самотужки. Але врятувати життя, на жаль, не вдалось.

Поліція також підтвердила, що хлопця витягли на берег, на жаль, мертвого. Вже відкрито кримінальну справу за двома статтями: порушення правил безпеки особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей — ч. 2. ст. 272 ККУ; службова недбалість, що спричинила загибель людини — ч. 3 ст. 367 ККУ.

Однак ввечері у неділю рятувальники заявили, що не знайшли тіло хлопця біля місця обриву канатної дороги у Києві.

Головне управління ДСНС України у Києві повідомляє: «Наразі станом на 21:25 пошуково-рятувальні роботи людини біля пішохідного мосту завершено. Тіло, ймовірно хлопця 2004 року народження, не знайдено.

Водолазно-рятувальним відділенням ДСНС було обстежено 8000 кв. м дна річки під час занурень, а також 12 000 кв. м за допомогою ехолота».

У ДСНС додали, що роботи буде продовжено за узгодженням з Національною поліцією.

Київська міська прокуратура повідомила, що раніше вимагала в суді зупинити роботу канатної дороги через Дніпро у Києві, де в неділю загинула людина.

У Києві трагічно обірвалося життя 20-річного вінничанина

До речі, перед польотом на тролеї над Дніпром людина підписує відмову від відповідальності компанії, — ЗМІ. Так ця «контора» знімає з себе відповідальність, якщо з ним щось станеться. Із заходів «безпеки»: шолом та карабін, не дають навіть рятувальний жилет. Трос сам по собі важкий, випливти з ним — треба дуже багато сил.

«Якби вони хоч не витягнули трос, рятувальники могли б по ньому знайти...» — рибалка-очевидець. Він розповів, що бачив, як спливла захисна каска після падіння жертви у воду.

Трос вагою близько 500 кг та ролики по 10 кг, ймовірно, потопили людину.

У понеділок праців­ники поліції спільно з рятувальниками ДСНС відновили пошукові заходи. Тіло вінничанина було знайдено на дні.

Старший брат загиблого вінничанина в момент трагедії був на сусідньому тросі: він успішно приземлився, — повідомила речниця прокуратури Києва Ірина Винокурова.

Відповідальним за смерть Івана Нестеренка загрожує до 8 років тюрми за порушення правил безпеки та службову недбалість.

Тетяна Квасюк