Суд визнав обґрунтованими доводи прокурора Вінницької окружної прокуратури та визнав винуватим 25-річного вінничанина у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 309 та ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання психотропних речовин без мети збуту та незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинене повторно).

Прокурором доведено, що обвинувачений через мережу «Telegram» незаконно придбавав особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, з метою подальшого збуту для отримання прибутку.

У квітні цього року, під час розміщення згортків з наркотиками, його затримано правоохоронцями у порядку, передбаченому ст. 208 КПК України. У «закладчика» вилучено 31 згорток канабісу. Крім того, за місцем проживання фігуранта вилучено психотропну речовину, обіг якої заборонено –– МДМА (3,4 метилендіоксиметамфетамін), що зберігалась обвинуваченим для власного вживання.

Суд визнав підсудного винуватим у вчиненні інкримінованих злочинів та призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.         Наразі вирок не набрав законної сили.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури