Внесена в базу “Миротворець” народний депутат України Безугла різко відреагувала на недавнє інтерв’ю командувача ЗСУ Сирського для газети The Guardian, назвавши його «маніпуляцією лживого старовіра».

Вона засудила висловлювання генерала про те, що всі громадяни України мають брати участь у військових діях, наголошуючи на значно меншій кількості українського населення, на відміну від російського. Зрештою, росія привезе сюди ще мільйон китайських та північнокорейських військових, а де їх братиме Україна?

Крім того, Безуглая порівняла це інтерв’ю з публікацією глави Збройних сил Залужного в минулому році для The Economist, звинувативши обох воєначальників у «фізичному знищенні» нового покоління військових.

«Це не про культуру перемоги, а про культуру брехні. Вся стаття — маніпуляція брехливого ‘старовіра’, у якого вже не ‘канає’, ‘що то все рашн ІПСО’ і потрібно щось пояснювати. Але замість пояснень він маніпулює, пафосно фотографуючись на ящиках для снарядів», — зазначила Безугла в своєму зверненні.

Вона також висловила занепокоєння щодо того, як генералітет керує армією, розкритикувавши їхній підхід до залучення нового покоління фахівців та вирішення кризових моментів у військовій сфері. «Тепер у військових це інтерв’ю читають як чорний гумор. Мені шлють меми. Не може ними керувати той, з якого сміються і у якого нульова довіра. Криза продовжується», — зазначила Мар’яна Безугла.