Автор маніфесту називає Фаріон “шкідницею і расовою зрадницею” і заявляє, що бере на себе її ліквідацію. Після цього опублікована невелика частина “уроку української з Фаріон” і потім відео нібито її вбивства.

Також на цьому каналі опубліковано ПДФ-документ “Маніфест українського автономного революційного расиста” на 10 сторінках, що включає кілька частин (знайомство, інформація про рух, роздуми автора про владу, військових, а також про те, якою він бачить державу, “коли революційні расисти захоплять владу”).

Речниця МВС Мар’яна Рева в коментарі “Українській правді” повідомила, що оприлюднене в Telegram-каналах відео уже досліджується.

“Зокрема, його вивчають фахівці кримінального аналізу. Коли буде остаточний висновок, повідомимо”, – заявила Рева.

За даними Вікіпедії National-Socialism/White Power (NS/WP, NS/WP Crew, Sparrows Crew) – це російське неонацистське угруповання, що виникло в середині 00-х років на однойменному інтернет-форумі.

У 2020 році організація знову відродилася, але вже у своєму Telegram-каналі. З початком вторгнення Росії в Україну брала на себе відповідальність за підпали військкоматів у Росії.

У травні 2021 року Верховний суд РФ визнав її “терористичною”.

Радіо Свобода пише, що в середовищі російських ультраправих багато хто висловлював упевненість, що NS/WP – це проєкт російських спецслужб, які мають на меті залучати молодих людей до протиправних дій, щоб потім заарештовувати і нейтралізовувати їх або керувати ними.

У 2022-му і 2023-му роках ФСБ звітувала про нібито затримання "десятків членів" "неонацистського угруповання", нібито пов'язаних із NS/WP, які, за версією спецслужби, планували замахи на російських пропагандистів Володимира Соловйова, Маргариту Симоньян і Ксенію Собчак.

Не важко здогадатись, що  запускається на факті вбивства Фаріон ще одне ІПСО рашистів - показати, що тут діють ось такі нацистські осередки, що навіть своїх відстрілюють.

Це явно картинка для світу - пропагандоський трюк.