24 липня Вищий антикорупційний суд задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції України про застосування до російського акціонерного товариства “Невская косметика”. В дохід держави повернуто 100% акцій заводу «Вінницяпобутхім».

Про це повідомляють у Міністерстві юстиції України.

“Акціонерне товариство «Невская Косметика» є російським виробником косметичної продукції, мила, миючих засобів, побутової хімії, зокрема, таких брендів як «Ушатый нянь», «Мистер чистер», «Sarma». Рішенням ВАКС в дохід держави стягнуто 100% акцій українського ПрАТ «ВІННИЦЯПОБУТХІМ», яке здійснює виробництво косметичних засобів та побутової хімії на території України. Апеляційна скарга на рішення Вищого антикорупційного суду може бути подана до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п’яти днів з дня проголошення рішення суду”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у заяві Вищого антикоропційного суду, до компанії застосували санкцію, передбачену пунктом 11 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції».

Нагадаємо, 12 червня Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкцій до російського акціонерного товариства «Невская косметика». У компанії управителі, яка перезапустила роботу “Вінницяпобутхім” у 2023 році, забили на сполох. Процес націоналізації передбачає проведення нового конкурсу на керівника підприємством, що загрожувало зупинкою виробництва до пів року. Вінницька мерія направила звернення до Агентства з розшуку та менеджменту активів з проханням надати можливість забезпечити безперебійну роботу заводу «Вінницяпобутхім» після процесу націоналізації.