Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко заявив, що заміна головкома ЗСУ Олександра Сирського навряд чи піде на користь Збройним силам і ситуації на фронті.

Нардеп заявив, що президент Зеленський має право звільнити головнокомандувача ЗСУ. Однак не зрозуміло, чи буде це корисним для української армії.

“Чи може Зеленський змінити головкома? Може – це його права. Чи змінить – якісь чутки ходили, але я не знаю. Питання – чи піде це на користь армії. Часта зміна главкомів точно не йде на користь тому чи іншому державному органу, а тут військовий орган. Такої явної інформації, що його змінять, в мене немає”, – каже Костенко.

За його словами, зараз багато хто займається дискредитацією Сирського, і до цього процесу долучені навіть народні депутати. Однак, про кого саме йдеться, Костенко не уточнив, але, ймовірно, мав на увазі свою колегу Мар’яну Безуглу, яка в останні місяці активно критикує головкома.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський терміново змінив військовий склад Ставки верховного головнокомандувача. Цим же указом глава держави вивів зі складу Ставки Олександра Кубракова, Сергія Лупанчука та Сергія Рудя.

Також Володимир Зеленський заговорив про швидке завершення “гарячої фази” війни. Президент України навіть допустив переговори з Путіним, якщо Росія згодна до припинення боїв у форматі, який було обговорено на Саміті миру.