Український актор Тарас Цимбалюк відреагував на скандал з російською мовою. Напередодні у мережі спливло відео, де знаменитість в компанії блогерки Анни Алхім відпочиває під російські пісні, спілкуючись мовою окупанта.

Після доби мовчання в соцмережах, артист усе ж вийшов в Instagram зі зверненням до підписників. “Всі вже прокляли мене? Всі побажали смерті мені і моїм близьким?” – йдеться у пості. Цимбалюк визнав свою “грубу помилку”. Він додав, що виправдовуватись і називати ім’я людини, яка вмикала музику – не хоче.

Знаменитість зазначив, що через війну та новий привід, “соціум обернувся на звірів-радикалів, котрі готові одне одного загризти при першій можливості”. “Я дав вперше таку можливість і це одразу стало рушійною течією. Але, власне, не треба мені забувати, що крім волонтерства і виробництва українських фільмів та серіалів, я – публічна людина, котра завше під лупою!” – продовжив Цимбалюк, додавши, що тільки він має робити висновки.

Актор також звернувся до колег-інфлюенсерів, закликавши їх “бути пильними”. “Усвідомте, за вами йдуть люди. Як показує практика, ви можете допомагати країні роками, бути прикладом і кумиром, але достатньо однієї помилки і вас з величезною радістю змішають з г*вном”, – написав зірка.

Артист також не оминув увагою українську пресу, звинувативши журналістів у неякісному “піарі”: “Мені дуже шкода той кульгаючий рівень професіоналізму певного прошарку журналістів, які звикли піаритись тільки на “помилках” людей. Бо розуміють, що це охвати і єдиний шанс для їхніх пабліків…”

Випередевши свого коханого, дівчина Цимбалюка, рестораторка Світлана Готочкіна розкритикувала українців через хейт до бойфренда. Вона зазначила, що громадяни нашої країни з легкістю можуть забути безліч добрих справ людини, якщо вона припуститься лише однієї помилки.