За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Одеси у сприянні організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 40-річний підозрюваний, діючи з корисливих мотивів з метою особистого збагачення, погодився провезти 10 військовозобов’язаних у напрямку прикордонної зони розташованої поблизу населених пунктів Одеської області. Там він мав передати їх «провідникам», які будуть здійснювати безпосереднє переправлення чоловіків поза пунктами прикордонного контролю, через державний кордон України на територію Республіки Молдова.

Вартість незаконної послуги становила 6 тис. доларів США з кожної особи.

Під час подорожі до місця безпосереднього незаконного переправлення, зловмисник вживав заходів конспірації, інформував осіб, які бажають перетнути державний кордон України у незаконний спосіб про обставини такого перетину, момент передачі грошових коштів, їхню поведінку в разі дій правоохоронних органів на території України.

Правоохоронці затримали бажаючих покинути Україну у прикордонній зоні в Одеській області.

Судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, 24-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.