Президент Володимир Зеленський доручив главі уряду Денису Шмигалю розглянути петицію про заборону підвищення цін на електроенергію в умовах війни. Про це йдеться у відповіді глави держави на відповідну петицію №22/227444-еп.

– З огляду на соціальну значущість порушеного питання, я звернувся до прем’єр-міністра України з пропозицією розглянути петицію, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав і свобод громадян, та визначитися щодо відповідних заходів реагування, – йдеться у відповіді Зеленського.

 

Президент додатково запропонував пришвидшити запровадження заходів зі створення нової децентралізованої генерації електроенергії. Також глава держави запропонував налагодити регулярне інформування населення про стан справ у паливно-енергетичному комплексі України та використання коштів на його відновлення.

Зеленський наголосив, що саме уряд забезпечує проведення державної цінової політики та соцзахист громадян, проводить державне регулювання ціноутворення та управління об’єктами державної власності. Крім того, Кабмін реалізує програму житлових субсидій для допомоги щодо оплати житлово-комунальних послуг соціально вразливим категоріям населення.

Петиція з проханням заборонити підвищення цін на електроенергію в умовах війни була опублікована 3 червня та набрала необхідні 25 тис. голосів для розгляду її президентом.