Вона назвала це зухвалим фейком. Дала пояснення та звернулась до правоохоронців негайно розслідувати інформаційний вкид:

Нагадуємо хроніку подій.
В одному із місцевих телеграмканалів зʼявився аудіозапис розмови, яку приписали першій заступниці голови Вінницької ОВА, яка зараз виконує обовʼязки і голови після звільнення Сергія Борзова.

До цього відео йде супроводжуюча інформація такого змісту:

– Скандал. Перша заступниця голови Вінницької ОВА Наталія Заболотна обізвала матерів переселенок «мамашами», а герої війни та ВПО їй так набридли, що «вже сняться». Очевидно із запису також і те, що пані Заболотна не готова стати головою Вінницької ОВА.

Публікуємо першу частину запису однієї із скандальних нарад в обласній військовій адміністрації.
Вінниця | Times

Одразу після цієї публікації зʼявилась розгорнута заява на сторінці Наталі Заболотної:

У соціальних мережах починає ширитися фейковий аудіозапис нібито моєї розмови з нібито підлеглими (бо підлеглих за цими напрямками роботи з такими іменами немає).

Жіночий голос на аудіозаписі в негативній тональності говорить про внутрішньо переміщених осіб та щодо питання працевлаштування ветеранів війни.

Сам контекст розмови сфабриковано таким чином, щоб дискредитувати діяльність Вінницької обласної державної адміністрації як органу державної влади, а мене як посадову особу.

Такі дії свідчать про спробу дестабілізації державної влади у Вінницькій області в умовах повномасштабної агресії російської федерації проти України.

Невідкладно звернулась до правоохоронних органів із відповідною заявою, аби компетентні органи розібралися хто і з якою метою намагається дискредитувати органи державної влади на Вінниччині та підірвати основи конституційного ладу.
Ця фейкова інформація також розміщена на телеграм-каналах.

Як нам повідомили у правоохоронних органах, поліція Вінницької області
Управління СБ України у Вінницькій області розпочало розслідування – з якою метою дискредитують Наталю Заболотну.

Хоча тут і здогадатись не важко – комусь вона дуже не вигідна в якості в.о.

Бо попередні відосики ставили за мету очевидно, що прибрати всю команду Борзова. А події на зараз показують, що по факту не стало лише його.

Зверніть увагу на явний «висновок» авторів, мовляв Заболотна не готова виконувати поставлені завдання.

Натяк очевидний – як і мета.

Творці, як стверджує Н. Заболотна фейка, натякнули, що це лише перша частина наведеної розмови. Хоча добре розуміють, що підслуховувати ось так представника військової адміністрації, та ще й такого рівня, це вже не наклеп, а кримінальна відповідальність. Навіть якби це була правда. А якщо брехня – то підібрати голос і озвучити ці діалоги треба ще вміти. Тому не важко здогадатись, що за такими нападками на Наталю Заболотну стоять не останні люди.

Як далі розгортатимуться події – відслідковуємо разом.

Андрій Власенко