28 березня у селі Чорномині Піщанського району усі жителі вітали свого односельця, відомого в Україні лікаря-хірурга Петра Дідуренка з 90-річчям. Народився він в Одеській області. У важкі післявоєнні роки закінчив з золотою медаллю середню школу, після якої одразу вступив в Одеський медичний інститут й закінчив вуз теж з відзнакою.

У 1954 році Петра Трифоновича направили на Вінниччину «піднімати» медицину. Він приїхав на станцію Попелюхи і розпитував у одного чоловіка, як добратися до Піщанки. Той забрав молодого лікаря до себе на ніч у Чорномин. Петру Трифоновичу дуже сподобалося це село, і він попросився в районі сюди на роботу, де й пропрацював хірургом та головним лікарем дільничної лікарні 68 років.

– Петро Трифонович був дуже популярним знаючим лікарем, — кажуть односельці. — Якось одній жінці відмовили в операції на голові, то наш лікар її вдало прооперував. Не кажучи вже про інші екстрені операції, які рятували людям життя. У надзвичайних випадках навіть сам здавав кров пацієнтам, аби тільки людина вижила.

Петро Дідуренко був учасником кількох з’їздів хірургів України, має численні фахові нагороди, зокрема «Відмінника охорони здоров’я» та нагрудний знак М.Пирогова. До того ж, лікуючи сільських людей, Петро Трифонович постійно вдосконалював свою кваліфікацію та написав 6 наукових робіт. Зараз вчить людей берегти здоров’я, наголошуючи, що «рух — це життя». Сам разом з дружиною вирощує вдома багато лікарських рослин, з яких готує настої і цьому вчить односельців.

Батьковою стезею лікаря пішли син та онука Петра Дідуренка. У день народження дуже шанованої людини в Чорномині відбувся вечір-портрет, де ювіляра щиросердечно привітали керівники району, сільський голова Зінаїда Тишкун, колеги, рідні та односельці з його 90-ю весною і побажали обов’язково зустріти 100-річний ювілей.

У цей день до іменинника завітали перший заступник голови райдержадміністрації Д. Денисов, голова районної ради Д. Чвалюк, голова села, сусіди, односельці.

На адресу ювіляра прозвучало багато теплих і зворушливих привітань. Керівники району, подарувавши пам’ятний подарунок, побажали Петру Трифоновичу сили духу, пошани від людей і в такому ж родинному затишку відсвяткувати ще й 100-річний ювілей.