Він готував удар по ешелонах ЗСУ на Харківщині.

До зради України залучив і свого прихожанина.

Ще довго храми МП будуть філіями спецслужб ворога?

На Харківщині правоохоронці викрили двох ворожих агентів, які передавали російським спецслужбам дані про маршрути переміщення українських захисників: священника УПЦ МП та співробітника “Укрзалізниці”.

За даними слідства, настоятель одного з харківських храмів УПЦ МП, який є громадянином РФ, налагодив контакт зі співробітниками російської спецслужби, від якого отримав завдання щодо збору даних про переміщення військової техніки і особового складу українських захисників залізницею територією Харківщини.

До протиправної діяльності настоятель храму залучив свого знайомого, який працює на “Укрзалізниці” і має доступ до автоматизованої баз даних транспортного підприємства, зокрема до інформації про час відправки і прибуття, маршрути переміщення потягів, які перевозять військову техніку і особовий склад ЗСУ на території Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Залізничник передавав ці відомості священнослужителю, а той, у свою чергу, надсилав дані російському куратору у вигляді позначок на ґуґл-мапах.