Ось що повідомили правоохоронці:

«Підозрюваний та потерпілий (70-річний батько та його 47-річний син) 7 серпня зустрілися на території фермерського господарства, власником якого був підозрюваний. Між чоловіками відбувся конфлікт, у ході якого батько з нарізного карабіна, спрямованого в бік сина, здійс­нив кілька пострілів. Останній постріл завдав потерпілому смертельного поранення в голову».

«33-му» у поліції Вінниччини уточнили, що після скоєного чоловік сам викликав правоохоронців та повідомив про інцидент. Між батьком та сином сталася сварка на особистому ґрунті на території власного фермерського господарства. Вона закінчилась трагедією. Чоловіка затримано на місці події — у Жмеринській територіальній громаді. Наразі йому повідомлено про підозру в умисному вбивстві та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості підозрюваного в судовому порядку йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Як з’ясували наші журналісти, вбивство сталось у Жмеринському районі в селі Жуківці.

За нашими джерелами, в цьому підозрюють не просто фермера, а депутата Жмеринської районної ради Віктора Кравчука.

А вбитим виявився його син Володимир. Він разом із батьком працював у цьому фермерському господарстві. І хоча одноосібним власником юридичної структури був батько, син, кажуть, був власником частини землі, яку і обробляли разом.

Територія у Жуківцях, де фермер застрелив сина

Колеги Віктора Кравчука по політсилі (УСГ) характеризують як стриманого, сумлінного, працелюбного чоловіка. Що могло викликати таку реакцію, щоб рідний батько власноруч із карабіна застрелив рідного сина?... Не можуть зрозуміти і розворять руками.

Ось що дізнались журналісти від приятелів фермера.

У Віктора Кравчука була нова родина. Дружина молодша від нього, і вони вже в новій родині виховували неповнолітню доньку.

Володимир був сином від першого шлюбу. Але батько його не ображав. Взяв на роботу. Вони разом працювали.

Кажуть, що конфлікт виник за землю. Бо синові для чогось були терміново потрібні кошти. Припускають, що вліз у борги, бо любив випити і тусуватись. Може, просто хотів на щось інше. А батько сказав, що ніколи цього не дозволить… Та це все чутки.

Інші кажуть, що причина у його другій дружині та доньці. Бо син дорікав батькові, що, мовляв, він все дає тій родині, дбає за них, а його обділяє. Тому запланував продати землю, яка за документами належала йому, щоб від'єднатись від батька.

Батько категорично відмовлявся це зробити, мотивуючи свою позицію тим, що поле не можна ділити. Ще сину не подобались батьківські обмеження, оскільки як спадкоємець також вважав себе повноправним господарем фермерського майна.

На цей раз претензії сина були аж занадто категоричними. Він, за словами анонімного джерела, почав погрожувати літньому батькові фізичною розправою. Тому нічого не залишалося, як з метою самооборони вистрелити в сина з нарізного мисливського карабіна. Але чого батько його взяв і мав під рукою – теж запитання. Бо ж до нормальних розмов із власними дітьми зброю не беруть. Та ще й не пістолет, а карабін.

Одним із пострілів батько, підозрюваний фермер Віктор Кравчук, влучив прямо в голову. Постраждалий син Володимир Кравчук помер на місці.

Вже після того як фермер і депутат сам викликав поліцію, він дав покази, що не хотів убивати сина і не цілився спе­ціально в голову. Просто хотів зупинити його агресію.

Як пояснили «33-му» правоохоронці, зброя, з якої підозрюваний здійснив вбивство сина, офіційно зареєстрована на Вікторові Кравчукові.

Споконвічні конфлікти за землю стали причиною і цього страшного злочину.

Бо коли син буде у могилі, а батько у тюрмі, то це ціла трагедія для всієї родини.

Ми звертались за коментарем до керівництва Жмеринської міської ради та Жмеринської районної адміністрації. Але вони від коментарів цього резонансного злочину, тим більше здійсненого депутатом цієї ради, утримались. Батько Віктор Кравчук вже затриманий і перебуває у СІЗО.

Як відомо, більше 20 років фермер Віктор Кравчук вів успішний сільськогосподарський бізнес у селі Жуківцях. Він став і політичним діячем та депутатом. Брав участь у прийнятті не одного рішення та заслуховуванні, в тому числі і правоохоронців. Хто б міг подумати, що в одну мить його чекатиме доля арештанта та підозра у вбивстві рідного сина.

Сергій Годун