Що про це відомо — дізнавався «33-й».

Новим губернатором Вінниччини стане Володимир Орлов?

Кажуть, що уродженець Донецька і донедавна перший заступник голови Дніпропетровської ОВА, виконувач обов’язків голови ОВА цієї ж області буде офіційно призначений на День Незалежності чи після очільником військової адміністрації Вінницької області.

Орлова вже в коридорах влади охрестили «людиною Калетніка», бо він свого часу працював на митниці, коли син Григорія Калетніка Ігор очолював митницю України.

Що відомо про Володимира Орлова?

Володимир Орлов (народився 6 січня 1980 р., місто Донецьк) — український державний службовець і науковець-економіст, в.о. голови Дніпропетровської облдержадміністрації — начальника військової адміністрації, доктор економічних наук, заслужений економіст України.

Відомо, що він викладав у вузі митної служби, що у Дніпропетровську.

Вікіпедія щодо нагород подає таку інформацію:

Є державним радником митної служби 3 рангу, старшим радником юстиції.

Має звання заслуженого економіста України. Його отримав у 2022 році.

Володимир Орлов має три повних вищих освіти. У 2002 році він закінчив Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського за спе­ціальністю «менеджмент орга­нізації», у 2006 році — Донецький юридичний інститут Луганського державного університету внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство», а у 2014 році закінчив Національний уні­верситет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» за спе­ціальністю «правознавство» та здобув кваліфікацію магістра правознавства.

У листопаді 2002 року був прийнятий на посаду рядового інспектора вантажного відділу Донбаської регіональної митниці. У цьому митному органі пройшов шлях до начальника відділу митного оформлення. У січні 2010 року отримав посаду начальника відділу митного оформлення Бердянської митниці. У травні 2010 року був переведений до Кримської митниці.

З липня 2010 по грудень 2012 року очолював Сумську митницю. Із грудня 2012 року по квітень 2013 — Луганську.

У квітні 2014 року став заступником начальника управління правозахисної діяльності‚ протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури міста Києва. А в липні 2014 року — начальником управління, заступником начальника Головного управління Генеральної прокуратури України.

У 2018 році склав кваліфікаційний іспит відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та отримав Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю. Це, ймовірно, після того, як громадськість вимагала його люстрації.

Але з грудня 2019 року по січень 2021 року повернувся на держслужбу та очолив Південно-Східне міжрегіональне територіальне управління АРМА (м. Дніпро).

З січня 2021 року Володимир Орлов був першим заступником голови Дніпропетровсь­кої обласної державної адміністрації — начальника обласної військової адміністрації. Але несподівано написав заяву на звільнення. Якщо відбудеться його призначення на голову Вінницької ОВА, то стане зрозуміло, чому він це зробив.

Володимир Орлов одружений. Виховує сина та доньку.

Наші джерела повідомляють, що В.Орлов вже пройшов співбесіду у Кабміні.

Н. Заболотна скоро піде в декрет?

А щодо першої заступниці  Вінницької ОВА Наталі Заболотної, яка зараз виконує обов’язки голови Вінницької ОВА після звільнення Сергія Борзова, то, кажуть, що вона невдовзі піде у декрет. Бо Наталя Михайлівна чекає на другу дитину. Від першого шлюбу вона виховує доньку Злату.

Якщо чесно, то за час існування цієї посади це вперше керівник такого рівня йде в декрет. І це похвально, бо означає, що влада і такого рівня молодшає.

Ми вже повідомляли про те, що Н. Заболотна приблизно рік тому вийшла заміж. У першої заступниці голови Вінницької ОВА чоловік Олексій Бруслик.  Він працює заступником міністра Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, тобто Ірини Верещук.

Що ж, зміни, як бачите, чекають Вінниччину значні. Якими вони будуть — відслідковуватимемо разом.

Андрій Власенко