На фото: Міський голова Сергій Моргунов на відкритті осередку для військових, ветеранів та їхніх родин ГО «Полум’я надії»

З приміщенням для новоствореного центру допомогла міська рада. Для ветеранів та їхніх рідних облаштували простір з двох поверхів. Кімнату відпочинку та кінозал розташували на першому поверсі. На другому поверсі знаходиться дитяча кімната та спортзал, який ще доукомплектовується.

Підтримку військовим, ветеранам та їхнім рідним надаватимуть психологи, юристи, капелани. Також декілька разів на тиждень до осередка запрошуватимуть реабілітолога.

«Прагнемо, щоб наш простір став місцем затишку, спокою і прийняття», – зауважив голова громадської організації «Полум’я надії» Анатолій Загляда.

На фото учасники заходу та голова ГО «Полум’я надії» Анатолій Загляда

У департаменті соціальної політики міської ради зазначили, що відкриття ветеранських просторів є важливим завданням в територіальній громаді.

«Міська рада у співпраці з партнерами, з громадськими організаціями докладає максимум зусиль, щоб зробити громаду комфортною для військових, які повертаються з війни. Працюємо у цьому напрямі й надалі», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Простір для ветеранів та їхніх родин знаходиться за адресою: вул. Винниченка, 4-А. Працює він з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 14:00 та з 16:00 до 20:00. “Гаряча лінія” закладу – 093 867 2555.

Громадська організація «Полум’я надії» працює з 2015 року. Її команда надає допомогу бездомним людям, ВПО, військовим та їхнім родинам. Зокрема, організовує роботу дитячого простору для діток внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців. У бюджеті громади на 2024 рік для ГО «Полум’я надії» передбачено понад 358 тисяч гривень.

Сергій Годун