У Великодні дні з гостинцями відвідав митрополит Вінницький і Барський Симеон підопічних відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання психоневрологічного будинку-інтернату Жмеринки, що має офіційну назву КУ “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жмеринського району”. Ця установа одна з найстаріших на Вінниччині – заснована у далекому 1944 році. Нині тут проживає понад 300 осіб у віці від 18 до 90 років.

У багатьох з них немає рідніх, а ще гірше, коли діти стали сиротами при живих батьках або ж батьки залишилися без догляду на схилі літ при живих дітях та онуках. Однак усім їм рідну домівку довгі роки замінює будинок – інтернат з найдорожчими і незамінними людьми – працівниками установи, які цілодобово надають підопічним допомогу, в тому числі психологічну.

Митрополит Симеон привітав підопічних та персонал зі святом Воскресіння Христового

та подарував кожному пасочки й солодкі подарунки. Опісля з усіма спілкувався та ознайомився з умовами перебування людей у будинку-інтернаті.

Директор установи Тамара Оголенко подякувала митрополиту Симеону за турботу та увагу до немічних людей і милосердя, яке дуже необхідне у наш час.