За даними джерел, до Національної поліції надійшли документи на розшук колишнього народного депутата Борислава Берези через його ухилення від служби. У березні він виїхав з України, пішки перетнувши кордон з Молдовою. І відтоді більше не повертався, пише «Закон і бізнес».

До речі, загалом Береза виїжджав за кордон 21 раз з початку війни. Як йому це вдавалося – невідомо. Адже ще в 2022 році екснардеп влаштував скандал з військовими і відмовився отримувати повістку, а потім ховався у монастирі.

Раніше ЗМІ звинувачували Березу в фальсифікації даних для ЦВК під час виборів, у незаконному збагаченню та відмиванні доходів. Також він приховував, що має громадянство Ізраїлю, та розказував, що нібито виграв 3 млн грн у лотерею.

Будучи нардепом, Береза не декларував суттєвих доходів, однак його родина володіє майном на мільйони доларів. Так, на дружину Берези оформлена (за ціною в 10 разів менше ринкової) 5-кімнатна квартира в новобудові ЖК «Park Avenue VIP» (майже 300 кв метрів), складські приміщення і 2 паркомісця. Сам він володіє будинком на Київщині і половиною квартири в столиці.

Зараз Береза входить до так званого пулу блогерів Петра Порошенка, чиї діти переховуються від служби в армії в Лондоні. Також ухиляються від мобілізації адвокат Порошенка – Ігор Головань, його брат і син.