Міністерство охорони здоров’я оприлюднило на своєму сайті регіони, які лідирують в Україні з вибору лікаря “Лікар для кожної сім’ї”.

Станом на 13 квітня уже обрали своїх лікарів понад півмільйона українців. Найсвіжіші результати оприлюднено днями на брифінгу МОЗ.

За результатами двох тижнів, з початку проведення національної компанії “Лікар для кожної сім’ї”, яка стартувала у квітні 2018 року, за кількістю підписаних декларацій лідирує Київ – понад 76 тис. На другому місці Донецька область – майже 64 тис. Третя – Харківська (46 696), четверта – Вінницька (43 857) і на п’ятому місці – Полтавська області (38 042).

Хоча на початок квітня цього року рекордну кількість декларацій з сімейними лікарями підписали жителі Мукачевого – 22650. У цьому містечку на Закарпатті в пілотному режимі почали укладати такі угоди впродовж минулого року.

Вінничани на початок квітня були у трійці перших в Україні, зареєструвавши за перші дні реформи майже 6500 декларацій, другим тоді був ЦПМСД Новоселицького району Чернівецької області – 7500 декларацій.

Звісно, у кількості укладених декларацій має значення й кількість населення. Адже Вінницькій області, де проживає приблизно 1 млн 400 тис. жителів не зрівнятися з Київською чи Харківською областями, де мешкає значно більше населення.

На думку людей, найкращим рейтингом якості впровадження медичної реформи мало б стати їхнє здоров’я. На жаль, цифра померлих, зокрема на Вінниччині, у рази перевищує кількість народжених.