Росіяни окупували Долинівку і наближаються до Українського і Зоряного.

DeepState обновив карту, ворог окупував село Долинівку. Втім, як відзначила волонтер Лілія Кравченко “Сова”, росіяни взяли під контроль цей населений пункт ще два дні тому. Карта боїв За її словами, до Українська лишилось трохи більше 3 км. До Зоряного/Курахівки – менше 5 км. При цьому, додає волонтерка, DeepState дає інформацію з затримкою мінімум на добу.

“Коли ви дізнаєтесь звідти про те, що кришка захлопнулась, там вже в живих нікого не лишиться. Нагадати вам про Зеніт? Про не відданий вчасно наказ про вихід, про розстріляних там пацанів… Хтось відповів за ті смерті? Ні?” — написала у Фейсбуці Кравченко. При цьому раніше вона стверджувала, що є подальше вороже просування в напрямку с Желанне до Перше, а також є просування в Селідово. “З того клятого Нєвєльского краману підрозділи не виводять.

Питання: пуркуа?! В чому сенс тримати ті поля і три посадки і класти залишки бійців? Оточення — питання часу. Оточення — це втрати і полонені. Мало в Мемрику орки в полон взяли? Треба ще?” — запитувала волонтерка. За її словами, вона не є військовим стратегом, проте в ситуації, що складається навіть диванні експерти можуть зрозуміти, що більш ефективно було б вивести підрозділи за річку Вовчу, вирівняти і скоротити ЛБЗ і цими залишками посилити оборону лінії вздовж річки. “Питання в тому, що на напрямку нема кому, нема офіцера в штабах прийняти таке рішення. Сцикотно. Кар’єра, блд, зламається”, — додала волонтерка

Нагадаємо, що кремлівський диктатор Володимир Путін похвалився тим, що російські окупаційні війська, буцімто, шаленими темпами просуваються на Донбасі і захоплюють території квадратними кілометрами.