Причиною стала домовленість про отримання квартири у разі смерті пенсіонерки.

Про це повідомляють у Вінницькому міському суді.

У підозрюваної з жінкою похилого віку, яка має квартиру у Вінниці, укладено договір довічного утримання. Відповідно до документу у разі смерті підопічної, доглядальниця ставала власницею зазначеної нерухомості. Підсудна вирішила пришвидчити цей момент та звернулася до медика щодо препаратів, які можуть погіршувати стан здоров’я людини.

“Через деякий час, усвідомивши можливість настання негативних наслідків, медичний працівник звернулася до правоохоронних органів та повідомила про такі факти. Після цього, діючи під контролем працівників правоохоронних органів, медик, зав’язалася з підозрюваною та повідомила про інший сильнодіючий препарат та можливість його отримання. У ході слідчого експерименту, медичний працівник передала підозрюваній ампули з імітацією сильнодіючого препарату, вживання якого може викликати смерть. Після цього підозрювану затримали працівники поліції”, – йдеться у повідомленні.⠀⠀

За результатами судового розгляду, до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначив заставу у розмірі 605 600 грн.