Підставою для проведення обшуку стала ухвала Печерського районного суду м. Києва. Про підозру повідомили 14 посадовим особам. Згодом у прес-службі Генпрокуратури пояснили, що мова йшла про привласнення засобів, призначених для ремонту дизель-поїздів. Але працівники підприємства категорично не згодні з діями правоохоронців, тому минулими вихідними вони піднялися на акцію протесту під Жмеринську райдержадміністрацію з проханням до Президента втрутитися у дії спільної слідчої групи, котра, на переконання колективу «Еспресу», допомагає рейдерам його захопити.

А вже у понеділок директор ЖВРМ «Експрес» Василь Свистун та юрист Роман Корченюк розповіли деталі всього, що відбувалося.

– «Експрес» не входить до структури «Укрзалізниці». Частина нашої співпраці з «Укрзалізницею» зовсім мізерна, — розповідає Василь Свистун. — Минулого року по «Укрзалізниці» в нас було всього три замовлення на трохи більше ніж 8 мільйонів гривень через систему «Прозорро». Це — десята частина від всього обсягу робіт, котрий ми виконали за цей час. Наш завод — це крупна бюджетоутворююча організація у Жмеринці і входить до двадцятки найбільших в області. На підприємстві працює 600 чоловік, а історію свою розпочало ще з 1870 року. З 1994 року трудовий колектив викупив підприємство у держави, дотепер воно приватне. Підприємство спеціалізується на ремонтах рухомого складу залізниці будь-яких видів. Тільки у 2014 році ми сплатили податків до бюджету 5 мільйонів 200 тисяч гривень. У 2016 — понад 9 мільйонів гривень, а минулого року — 27 мільйонів. Середня зарплата по підприємству — більше 10 тисяч гривень на місяць. На сьогодні ми у залізничній галузі — лідери по оплаті праці і входимо у трійку найбільших підприємств з випуску продукції. Основний вид діяльності — ремонт вантажних вагонів і колісних пар до вантажних вагонів. Ми працюємо з більше ніж 40 контрагентами, котрі знаходяться і в Україні, і в Євросоюзі. І, мабуть, комусь дуже неспокійно мати такого конкурента. Після всіх потрясінь підприємство працює, але загроза втратити контрагентів дуже серйозна. Я з самого ранку був заблокований у своєму кабінеті на увесь час обшуку, а це 12 годин. Через цю лихоманку ми замість 7-8 вагонів змогли відремонтувати тільки 3. А це мінус 100-120 тисяч гривень…

– Ми як законослухняне підприємство добровільно надали правоохоронцям документи, котрі стосуються нашої господарської діяльності і стосунків з «Укрзалізницею», — розповідав юрист Роман Корченюк. — Але після цього розпочався справжній обшук, правоохоронці описали все нерухоме майно. А потім почали вилучати документи, котрі не стосуються жодних економічних взаємовідносин. Можна дійти висновку, що ці документи будуть використовувати для того, щоб захопити це підприємство. 600 людей можуть втратити роботу, бо якщо ми не будемо виконувати договори, то замовники розірвуть з нами контракти і працюватимуть з іншими підприємствами. Можливо, таким чином з нами почав боротися конкурент.

Під час обшуку вилучили печатки підприємства! Тому працівники вийшли на вулиці, щоб привернути увагу до того, що відбувається, щоб попросити у держави захисту. Але чомусь це рейдерське захоплення здійснюється руками Генпрокуратури та СБУ. Ці дії призводять до дестабілізації ситуації в області.

Для того, аби зробити Україну більш привабливою для інвесторів, був введений закон, «маски-стоп», котрий мав би гарантувати, що такого свавілля, як у 90-х, більше не буде. В ньому все дуже гарно написано. Але наші правоохоронці навчилися обходити цей закон.

До людей мер Жмеринки не вийшов, хоча до бюджету це підприємство перераховує майже 7 мільйонів гривень. Вийшов тільки голова райдержадміністрації і пообіцяв зробити все, що в його силах, для стабілізації ситуації.