І це все знімали на камеру та викинули в Інтернет.

Це ганебне явище сталось в одному із населених пунктів у Хмільницькому районі, що на Вінниччині.

Малолітки 12 та 13 років, школярі місцевої школи, вирішили розважитись «по-особливому». Вони впіймали братиків 7 та 8 років та відвели їх у закинуте місце. Там почали бити їх, погрожувати і змусили одного в іншого брати до рота пісюни.

Та навіть такого приниження дітей і такої цинічної розваги їм виявилось замало: один із зловмисників запропонував все це зняти на відео і викинути в Інтернет.

Уявіть собі стан дітей та батьків, як вони перенесли це, коли побачили відео у Мережі.

А воно почало миттєво поширюватись. Бо дітки тепер у нас «продвинуті». Батьки звернулись до поліції.

Як повідомили їхні родичі, проти таких розпусних дій неповнолітніх, які тероризували братиків, порушено кримінальну справу. Але за розпусні дії дітей будуть відповідати батьки. Як вони виховували цих неповнолітніх хлопців, що вони могли вдатись до такого цинізму — дають відповідь слідчим.

Відео із розпусними діями братиків, яких спонукали до цього методом сили і погроз, видалили.

Але ж ви розумієте, що могли зробити скріни, копії, пофотографувати фото. Як довго доведеться заліковувати моральні травми від такого цинізму, вчиненого щодо них, потерпілим братикам — вам не скаже ніхто.

І це не перший випадок такої цинічної наруги над дітьми.

Стало відомо, що в одній із областей такі ж малолітні покидьки побили, а потім зґвалтували палкою неповнолітнього хлопчика. А потім змусили його ж цю палку лизати. І таке відео зняли та виклали в Інтернет. Ну що тут сказати?

Діти мають неконтрольований доступ до соцмереж: пропадають у них щоденно. Краще вас можуть знайти заборонені сайти і всякі порно, сексуальні збочення. Тому і повторюють це вже самі, вибравши жертву — хто молодший, беззахисніший, найвразливіший…

Напевно, ці ци­нічні малолітки, викладаючи таку злочинну наругу над дітьми в соцмережі, знають, що самі уникнуть відповідальності. Бо ж коли бачать, що це виклали інші — значить, можна і їм. Або ж знають, що відповідальність понесуть їхні батьки. І їм це байдуже. Тут не лише бачимо нахабний, цинічний злочин, а й атрофовану мораль. Як поваги до інших, так і власних батьків.

Що виросте з таких малоліток — робіть висновки самі. А жертви, зрозуміло, оговтаються не скоро. Хлопчик, якого зґвалтували малолітки палкою, намагався накласти на себе руки. Перенесене приниження стало для нього навіть важчим за перенесений біль.

Як вважаєте, малоліток, які вчиняють такі цинічні розпусні дії, разом із насильством, не потрібно ізольовувати від інших дітей? А лише ось так — обмежитись покаранням дорослих?

Ми вже писали про дівчину, яка знущалась над слабшою за себе школяркою і била її. Виклала це у інтернет. Батьків покарали… А дівчина вже через кілька днів побила наступну жертву.

 Андрій Власенко