Слюсар одного з вінницьких заводів у 2022 році поширював через “Однокласники” антиукраїнський контент. Суд визнав чоловіка винним, але п’ять років в’язниці замінили на випробувальний термін.

Про це повідомляють у Вінницькому апеляційному суді.

Вінничанин подав апеляцію, але колегія судді лише підтвердила рішення першої інстанції – п’ять років позбавлення волі. Але від відбування цього покарання його звільнено з іспитовим трирічним строком.

“Віталія Х. визнано винним у тому, що у березні-квітні 2022 року в забороненій в Україні соціальній мережі він поширював публікації з проросійською позицією. Вони містили виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України. Дії обвинуваченого кваліфікували за частинами 2 і 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

Сам 66-літній підсудний пояснив, що розміщував публікації просто для інформації та нічого поганого не хотів і не хоче для України.

Натомість прокурор не повірив у щирість каяття чоловіка та виступив за скасування вироку суду першої інстанції в частині призначення, на його думку, надто м’якого покарання. В апеляційній скарзі просив не звільняти обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням. Однак клопотання сторони обвинувачення відхилили й залишила вирок місцевого суду без змін.