Гундяєв благословив армію терористів на війну проти України

Очільник Російської православної церкви (РПЦ) Володимир Гундяєв, відомий як патріарх Кирил, після завершення хресної ходи Невським проспектом у Санкт-Петербургу звернувся до медиків через погіршення стану здоров’я. Керівнику РПЦ викликали швидку. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Патріарх РПЦ Кирил виступив на форумі об’єднаних культур у Санкт-Петербурзі, де було організовано хресну ходу. Під час хресної ходи Невським проспектом Володимир Гундяєв закликав росіян відмовлятись від спокуси та усього західного. Патріарх Кирил вважає, що в інших країнах створюється ілюзія, що там світоустрій кращий, ніж в Росії, але, за його словами, “історія показує, що правда на нашому боці”. Невдовзі після цієї промови російські журналісти помітили, що патріарха Кирила під руки супроводжували до машини швидкої допомоги.

Згодом російські ЗМІ повідомили, що з настоятелем РПЦ патріархом Кирилом, оголошеним СБУ в розшук через підтримку розв’язаної РФ війни в України, нічого поганого не сталось. “Все нормально, йому допомогли медики, і він поїхав своєю машиною”, — повідомило джерело російського видання. Вважається, що причиною погіршення здоров’я Володимира Гундяєва стала спека. Хоча на той момент температура повітря у місті не перевищувала 24 градуси.

Можливо, причина в іншому. Адже Кирило не раз відзначався скандальними заявами щодо виправдання російської агресії стосовно сусідньої суверенної країни. Зокрема, він сказав, що Росія мирна країна і не окуповує нікого. Гундяєв також зазначив, що Росія “спокійно йде своїм історичним шляхом”. А ще ЗМІ писали про те, що РПЦ на чолі з патріахом Кирилом оголосила Україні “священну війну”.